Elhíznak a nyíregyházi sárkányok

Új etetési módszert alkalmaznak a szakemberek a Nyíregyházi Állatpark komodói varánuszainál (Varanus komodiensis). Korábban az indonéz mintát követték a park dolgozói, azaz kis darab húsokat kaptak az állatok, és azokat az óriáshüllők minden erőfeszítés nélkül tíz perc alatt be is kebelezték – mondta Révészné Petró Zsuzsanna állatkerti szóvivő csütörtökön.

MNO
2011. 08. 11. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól a saját egészségük érdekében másként kapják az ennivalót, mivel a gondozók azt tapasztalták, hogy az egyoldalú táplálkozás és a mozgásszegény életmód mozgásszervi megbetegedésekhez vezet és elhízást okozhat.

Az ország legnagyobb gyíkja a három méter hosszú, 110 kilogrammos Bagol – amely termetével faja legnagyobb példánya Európában – és párja, a közel két és fél méteres, 75 kilogramm súlyú Indri ezentúl kampóra felfüggesztett, egész húsdarabokat kap. A komodói sárkányok akár testsúlyuk nyolcvan százalékának megfelelő adagot képesek egyszerre felfalni, és egy kiadós lakoma után akár hónapokig koplalhatnak – jegyezte meg a szóvivő.

A varánuszpár tavaly februárban érkezett a jakartai állatkertből a sóstógyógyfürdői látványosság Zöld piramisába, és rövid időn belül a látogatók kedvencévé vált. A két példánnyal tudományos céljai vannak a szakembereknek, akik azt vizsgálják, hogyan lehet zárt térben szaporítani az állatokat. Siker esetén az itt született utódokat visszatelepítik Komodó szigetére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.