Elhunyt a Rendőrakadémia „Bubbája”

Elhunyt Charles „Bubba” Smith, az amerikaifutball egykori sztárja, aki sportpályafutása után sikeres filmes karriert is épített, többek között a Rendőrakadémia-filmekben szerepelt.

MNO
2011. 08. 04. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 66 esztendős sportolót-színészt szerdán találták holtan Baldwin Hills-i otthonában – közölte a Los Angeles megyei halottkém szóvivője. Mint a rendőrség hozzáfűzte: a halál okát még nem tudják, de úgy tűnik, Smith halálában nem játszottak közre gyanús körülmények. A több mint két méter magas Smith kilenc évig volt a National Football League (NFL) sztárja. Öt szezont töltött 1967-től a Baltimore Colts amerikaifutball-csapattal, amellyel 1971-ben megnyerte a Super Bowlt. Két-két szezont az Oakland Raidersszel és a Houston Oilersszel is játszott, mielőtt 1976-ban visszavonult volna.

Színészként legemlékezetesebb alakítását Moses Hightowerként, a halk szavú rendőrként nyújtotta a Rendőrakadémia első hat filmepizódjában. Emellett olyan tévésorozatokban is feltűnt, mint a Good Times, a Charlie angyalai vagy a Half Nelson.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.