Ellopták az idős állattartó 127 juhát

Százhuszonhét juhot loptak el egy lakiteleki gazdától, az állatok értéke 3,5 millió forint – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 12. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihályné Bornemisza Eleonóra közölte: az idős állattartó juhait két helyszínről vitték el a tettesek. A lopássorozat július eleje és augusztus 10. között történt. A tolvajok a lakiteleki tehenészet mögötti gyümölcsösből először 36, majd egy másik alkalommal 19 darab kifejlett, egyedenként egy mázsa körüli testtömegű kost zsákmányoltak. Az 55 állat együttes értéke az elsődleges becslések szerint eléri a 2,2 millió forintot. Ezenkívül további 72 darab, példányonként 35-40 kilós bárány is eltűnt egy másik, Szentkirály közelében található legelőről. Ezzel a lopással az elkövetők újabb, mintegy 1 millió 440 ezer forint kárt okoztak a gazdának – közölte az őrnagy.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.