Elöntheti őket a csoki

Édes napok várnak mindazokra, akik augusztus 25-e és 28-a között Szerencsre, a hazai csokoládégyártás egyik fellegvárába látogatnak, ugyanis a Hegyalja kapujaként is emlegetett városban idén is megrendezik a csokoládéfesztivált.

MNO
2011. 08. 21. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencs neve évtizedek óta összefügg a csokoládégyártással, az édességekkel: a Boci csoki, a Melódia szelet vagy a Melba kocka elválaszthatatlan a várostól, csakúgy mint a kakaópor. A negyedik alkalommal – idén augusztus utolsó hétvégéjén – megrendezendő országos csokoládéfesztivál változatos kulturális programokkal, édességbemutatókkal, vásári forgataggal és kóstolókkal várja a vendégeket.

A szervezők elmondták az MTI-nek, hogy az elmúlt évek sikere bizonyította: az egyre népszerűbb, tömegeket vonzó esemény programjai már alig férnek bele egyetlen napba, ezért tartják az idei rendezvényt egy hosszú hétvégén. A fesztivál az eddigieknél is szélesebb kínálattal csábítja a látogatókat, mindenki ízelítőt kaphat a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni tájegység kulturális értékeiből is.

A hangulatról az Edda, a Hooligans, a Holdviola, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar, valamint számos művész és együttes gondoskodik. A Zempléni Múzeumban az európai hírű képeslevelezőlap-gyűjtemény mellett a szerencsi édességgyártás történetét bemutató tárlat látható, amelynek egyik látványossága Gombóc Artúr csokoládészobra. A szakmai programok sorában a résztvevők megismerkedhetnek a helyi csokoládégyártás hagyományait megőrző Szerencsi Bonbon Kft. történetével és a cég legújabb termékeivel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.