Évi 14 milliót spórolnak

Kétszázmillió forint összegű beruházással évi 14 millió forint energiaköltséget takaríthat meg a budapesti Normafa Idősek Otthona – közölte a Normafa Idősek Otthona Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön.

MNO
2011. 08. 18. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megtakarítást a szervezet a szolgáltatások színvonalának emelésére fordítja – olvasható a közleményben. A 200 millió forint beruházásból 137 millió forint az Európai Unió támogatása a Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

A nyílászárók cseréje mellett a fűtést is korszerűsítették a vissza nem térítendő támogatással megvalósult beruházásban. Ennek eredményeként évente 3941,53 gigajoule-lal csökken az épület fűtési energiaigénye. Évente 114 579 köbméterrel kevesebb földgázt kell felhasználni, és ezzel évi 221,12 tonnával mérséklődik az üvegházhatású gázok kibocsátása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.