Ezüstérmet szerzett Orbán Éva

Ezüstérmes lett 71,33 méteres országos csúccsal pénteken a kalapácsvető Orbán Éva a kínai Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán. A régi rekordot (70,79 m) Divós Katalin tartotta 2001. május 18-a óta.

MNO
2011. 08. 19. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint az Universiadén a számot – szintén nemzeti rekorddal, 72,93 méterrel – a moldovai Zalina Marghieva nyerte. A délelőtti selejtezőkben Savanyú Péter, megközelítve idei legjobbját, az első, a kiírt selejtezős szintnél jobb, 59,61 méteres dobásával biztosan jutott a diszkoszvetés döntőjébe. Hasonló magabiztossággal – futamgyőztesként – lépett tovább a 110 m gát elődöntőjébe Baji Balázs (13,86 mp).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.