Fabregas öt évre írt alá a katalánokhoz + Képek

Cesc Fabregas hétfőn öt évre szóló szerződést írt alá az FC Barcelona labdarúgócsapatához, miután átesett az átigazoláskor kötelező orvosi vizsgálaton. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/803576" target="_blank"><strong>• Visszatér Fabregas a katalánokhoz</strong></a>

MNO
2011. 08. 15. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-győztes klub bejelentette: a kontraktus záradéka szerint a 24 éves középpályás kivásárlási ára 200 millió euró. A világbajnok játékost 30 ezer szurkoló előtt mutatták be, miután ellátta aláírásával a megállapodást.



A katalán egyesület vasárnap éjszaka jelentette be, hogy megállapodott az Arsenallal, de az egyezség pénzügyi részleteiről sem a londoni, sem a barcelonai klub nem nyilatkozott, sajtóértesülések szerint 40 millió euró körüli összegről lehet szó. Korábbi hírek szerint a Barca 30 millió fontot (35 millió euró) fizet, de további 5 millió font (6 millió euró) „sikerprémium” is járna az Ágyúsoknak, amennyiben a Barcelona elér meghatározott eredményeket.



Fabregas 2003-ban – azután, hogy részt vett a Barcelona utánpótlás-képzési programjában – igazolt Angliába, 16 évesen és 177 naposan pedig már debütált az Arsenalban egy Ligakupa-mérkőzésen. Ezzel ő lett az első csapatban legfiatalabbként bemutatkozó londoni játékos, ráadásul a legfiatalabb gólszerző címet is elhódította, miután 2003 decemberében betalált a Wolverhampton hálójába. Fabregas 303 mérkőzésen 57 gólt szerzett az Ágyúsok színeiben.



(Képek: Reuters)

A játékos átigazolása óta az Arsenal csak egy Ligakupa- és egy FA Kupa-győzelmet ünnepelhetett, miközben ezalatt a Barcelona háromszor nyert BL-t, ötször volt spanyol bajnok, s egyszer a Király Kupában is diadalmaskodott. A középpályás ezért már korábban jelezte, visszavágyik nevelőegyesületéhez, s bár a londoni klub vonakodott megválni tőle, végül a futballista kívánságát figyelembe véve elfogadta a katalánok ajánlatát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.