Falcao Madridba igazolt

A spanyol Atlético Madrid 40 millió euróért megvásárolta Radamel Falcaót, az Európa Liga-győztes FC Porto labdarúgócsapatának kolumbiai válogatott csatárát.

MNO
2011. 08. 19. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál bajnoki címvédő klub csütörtök éjjel bejelentette, már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat van hátra, illetve a 25 esztendős támadónak még néhány személyes kérdésben meg kell egyeznie az Atléticóval. A Porto közlése szerint a madridi egyesület Falcao mellett a portugál válogatott 24 éves középpályását, Ruben Micaelt is szerződtette, érte ötmillió eurót fizetett.

Falcao – akit több sztárklub is le akart igazolni – 2009 nyarán érkezett a Portóhoz, s azóta 50 bajnoki mérkőzésen 41 gólt szerzett, az EL előző kiírásában pedig 17 találatot jegyzett, sőt az SC Braga ellen játszott döntőben a győztes gólt is ő szerezte. Falcao ezzel megdöntötte Jürgen Klinsmann egy szezonra vonatkozó gólcsúcsát (15, 1995/96 a Bayern München színeiben) az Európa Ligában, illetve jogelődjeiben, az UEFA Kupában és a Vásárvárosok Kupájában. Az Atlético júliusban – brit médiaértesülések szerint – 45 millió eurót kapott az argentin válogatott Sergio Agüeróért, akit az angol Manchester City igazolt le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.