Felidézik a szexbotrány részleteit

A Dominique Strauss-Kahn elleni büntetőeljárás ügyésze kérni fogja kedden a bírót, hogy ejtsen minden vádat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen – állítja vasárnapi számában a New York Post című amerikai lap.

MNO
2011. 08. 21. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cyrus Vance-hez közeli forrásokat idéző újság szerint az ügyész ilyen értelmű indítványt készül beterjeszteni, és – ugyancsak a New York Post szerint – a bírók az ilyen javaslatokat általában rögtön elfogadják. Ha így lesz, akkor Strauss-Kahn azonnal szabadon visszatérhet Franciaországba. A cikk szerint az indítvány tartalmazni fogja, hogy a vádak, miszerint az IMF-vezér egy szobalányt orális szexre kényszerített és meg akart erőszakolni május 14-én a New York-i Sofitel szállodában, nem bizonyíthatók „az ésszerű kételyen túlmenően”.

Az ügyész az indítványban felidézi majd a négy hónapja folyó vizsgálat minden részletét, és olyan új elemek is felmerülhetnek, amelyek egy kicsit még inkább megingatják a guineai szobalány, Nafissatou Diallo szavahihetőségét – teszi hozzá a napilap. Kenneth Thompson, a fiatalasszony ügyvédje szombaton maga nyilatkozott úgy a The New York Timesban, hogy az eljárás megszüntetésére számít. Az ügyész előző nap újabb meghallgatásra rendelte be Diallót és ügyvédjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.