Fellépnének az alkoholturizmus ellen

Bolgár szállodások az alkoholturizmus elleni fellépésre szólították fel a kormányt.

MNO
2011. 08. 16. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pari.bg honlap tudósítása szerint a bolgár szállodások szövetsége egy feketelista összeállítását szorgalmazza, amelyre azok a külföldi cégek kerülnének fel, amelyek alkoholturizmus céljával szerveznek utakat a Fekete-tenger partjára. A szövetség információi szerint ezek a főként német és skandináv cégek gyakran kiskorúakat is beszerveznek a csoportokba, ami törvénytelen.

Az említett cégek Spanyolországban, Portugáliában és Törökországban is próbálkoztak korábban, de onnan elzavarták őket, mert rontják a turizmus általános feltételeit – mondta a bolgár szövetség illetékese, aki szerint összességében annak ellenére is káros ez a jelenség, hogy számottevő közvetlen bevételt hoz az országnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.