Félmillió forint értékű árut foglalt le a NAV

Hamisított márkajelzésű karórákat és cipőket találtak Budapesten, a józsefvárosi piacon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 15. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ázsiai férfi – aki a közeledő pénzügyőröket meglátva elfutott – összesen 26, különböző hamisított márkajelzésű karórát kínált eladásra. Az órákon kívül találtak két pár cipőt is, amelyeken a márkajelzés könnyen eltávolítható volt, alatta egy másik márkavédett termék védjegyes ábrája volt látható. A pénzügyőrök a mintegy félmillió forint értékű árut lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűntett gyanúja miatt feljelentést tettek.

A közlemény beszámol arról is, hogy a NAV Pest Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága törökbálinti depójában kétkonténernyi, Kínából érkezett szállítmány vizsgálata során csaknem hárommillió forint értékben gyermekjátékokat, játéktelefonokat és borotvákat találtak, melyek a megtévesztésig hasonlítottak az eredeti termékekre. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megtiltotta az áru nagyobb részének forgalmazását, míg a fennmaradó részt az eljáró vámosok lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűntett gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.