Felrobbantotta volna munkahelyét

Őrizetbe vettek egy 23 éves férfit, aki bombával fenyegette munkáltatóját péntekre virradó éjszaka Nyíregyházán – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 19. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a főkapitányság segélyhívó számán jelentette be egy névtelen telefonáló, hogy a nyíregyházi ipari park egyik üzemében bomba van. A rendőrség azonnal kiürítette a gyárat, emiatt több száz dolgozónak kellett elhagynia munkahelyét.

A nyomozók megállapították, hogy a hívás a gyár területéről érkezett. A bűncselekménnyel kapcsolatba hozható fiatalembert, az üzem egyik dolgozóját a hajnali órákban állították elő a rendőrök – közölte a százados. A helyi férfi a kezdeti tagadás után megtört, és beismerő vallomást tett; cselekedetét azzal indokolta, hogy magánéleti problémái miatt a reggel hatig tartó éjszakai műszak lejárta előtt haza akart menni.

Az eljárást közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanújával folytatja a rendőrség. A csaknem tíz órán át tartó keresés során nem találtak robbanószerkezetet a gyárban – tette hozzá a szóvivő. Fülöp Gergely megjegyezte: a közveszéllyel fenyegetés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.