Felújítás miatt bezár a New York-i Szabadság-szobor

Felújítási munkák miatt októbertől egy évre bezárják híres New York-i Szabadság-szobrot.

MNO
2011. 08. 11. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint 27 millió dollárba kerülő felújítás során biztonságosabbá és könnyebben megközelíthetővé teszik a Hudson folyó torkolatában fekvő Liberty Islanden (Szabadság-szigeten) álló szobor belső terét – közölte szerdán Ken Salazar amerikai belügyminiszter. A munkálatok idején a Liberty Island továbbra is látogatható, és mint az illetékesek ígérték: többnyire nem lesz akadálya, hogy a szobrot kívülről megtekintsék a turisták. A kompjárat a nyári szezonban egy átlagos szombaton úgy 18 ezer kirándulót szállít a szigetre. Az üzemeltetők szerint a renoválás nem lesz hatással az idegenforgalomra.

A Szabadság-szobrot fennállásának 125. évfordulóját követően, október 28-án zárják be. A felújítás során új lépcsőket, elektromos és tűzvédelmi rendszereket, lifteket és mellékhelyiségeket építenek be az építménybe. A New York jelképévé vált emlékművet, amelyet Franciaország ajándékozott az Egyesült Államoknak függetlensége századik évfordulójára, több hónapos összeszerelés után 1886. október 28-án adták át. Évente 3,5 millió látogató tekinti meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.