Főleg a lopás, a rongálás és a garázdaság okoz problémát a fesztiválon

Eddig nyolcvannyolc feljelentés érkezett a Sziget Fesztiválra kihelyezett rendőrőrsre, az esetek többsége lopás volt – közölte Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese pénteken, a rendezvénynek otthont adó Óbudai-szigeten. Hozzátette: három, a Dunában elmerült magyar fiatalt búvárok keresnek.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802932" target="_blank"><strong>• Drogok széles választékát vitte volna a Szigetre</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Valter a rendőrőrsön tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a feljelentések mellett 19 emberrel szemben intézkedniük is kellett. „Elsősorban a lopás, a rongálás és a garázdaság okoz problémát a fesztiválon” – fűzte hozzá.

A bűnügyi helyettes kiemelte, hogy eddig két kábítószer-terjesztőt sikerült elfognia a rendőrségnek, és mint megjegyezte, egyiküknél jelentős mennyiségű tiltott szert találtak. Fülöp Valter szólt arról is, hogy az idén angol, holland és német rendőrök is vannak a fesztiválon, illetve cseh, lengyel és osztrák rendőri vezetők tanulmányozzák azt, ahogy a BRFK a rendezvényt biztosítja. Az MTI kérdésére Fülöp Valter elmondta, hogy a rendezvényen továbbra is gondot okoznak a sátrakat fosztogató, gyakran kifejezetten e célból érkező bandák.

A sajtótájékoztatón Gregory Dorey brit nagykövet köszönetét fejezte ki a magyar és a külföldi rendőrök munkájáért, amit nagyon fontosnak nevezett, hiszen rengeteg külföldi van a fesztiválon. A rendezvényen egyébként négy angol rendőr járőrözik – tette hozzá. A nagykövet méltatta a magyar és az angol rendőrség együttműködését, és megjegyezte, hogy már több képzésen és továbbképzésen is részt vettek magyar rendőrök Nagy-Britanniában.

Eltűntek

Fülöp Valter kérdésre válaszolva elmondta: a Dunában eltűnt fiatalokat, akiknek a kilétéről egyelőre semmit nem tudni, a szigeten és búvárokkal a vízben jelenleg is keresik.

Marinka Csaba, a Sziget Fesztivál kommunikációs vezetője azt közölte, hogy nem a rendezvény, hanem a Hajógyári területet biztosító szolgálat lett figyelmes a fiatalemberekre a Hajógyári-szigetre vezető H-hídhoz közelebb eső részen, de még a fesztiváltól távol, a vízparti bozótosban. A biztonságiak felszólítása ellenére, előlük menekülve, a fiatalok a vízbe vetették magukat; a biztonsági emberek ekkor kérték a fesztivál vízi mentőinek segítségét, akik a helyszínre siettek és átvizsgálták a területet, de nem találtak senkit – mondta a kommunikációs vezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.