Főszerepet kap a mézesbödön

Most szombaton huszonnegyedik alkalommal rendezik meg Jászberényben a nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkozót. Az ország egyik legnagyobb méhészeti rendezvényén a szakmai programokat szórakoztató rendezvények és mézkirálynő-választás kísérik.

MN
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hála a jászberényi, méz köré épülő rendezvénynek, szombaton egy helyen találkozhatnak a termelő méhészek, a fogyasztók és a kereskedők. Az eseményt a szakmai programokon túl rengeteg egyéb szórakoztató és látványosnak ígérő esemény teszi még színesebbé. Ilyen lesz például az, hogy a méhcsaládok életét a szervezők helyszíni bemutatóval ismertetik meg a nagyközönséggel, amelynek részeként látható lesz az élő méhcsaládok méhszúrás veszélye nélküli kezelési módja. A szervezők előadást tartanak a méhészeti termékek természetgyógyászati hatásairól is, valamint megejtik a különböző mézek felhasználásával készült sütemények versenyét.
A rendezvényt az teszi különlegessé, hogy azon az itthon termelhető mézfajták zöme megízlelhető – és megvásárolható – lesz. Emellett az eseményen minden olyan méhészeti termék fellelhető, amely segítségével a méz előállítható. Az pedig már csak hab a tortán, hogy különféle népművészeti termékek tovább színesítik az áruválasztékot. A szakmai zsűri a rendezvényen megválasztja a mézkirálynőt is, aki egy évig képviseli a magyar mézet és méhészeket itthon és külföldön. De hogy ne csak a méhészetről ejtsünk szót, megemlítjük azt is, hogy a rendezvény sztárvendége lesz Janicsák Veca, aki mellett a Staféta együttes is fellép gyerekműsorával. A lényeg tehát az, hogy a mézvásár kellemes programot ígér azoknak, akik szeretik a mézet és meg szeretnének ismerkedni a méhek és a méhészek életével.
Info: www.jaszberenyinyar.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.