Futball helyett

Sportággá szerveződött egy régi kedvelt játék: headball néven megalkották a régen rendkívül népszerű, sekély vizekben kedvtelésből játszott „fejelgetős” játék szabályrendszerét, amelyből augusztus 19-én hivatalos bajnokságot is szerveznek.

MNO
2011. 08. 10. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1970-es 1980-as években jellemzően Balatonon alakult ki és terjedt el a vízben fejelgetés játéka. Erre a sajátosan magyar hagyományra építve egy új sportágat hozott létre „headball” néven a 2010-ben alakult Magyar Labdafejelők Szövetsége (MLFSZ) – adta hírül a szervezet.

A játékot futballalapú szabályrendszerrel, háromfős csapatokban, kétszer hétperces játékidővel, tavakban, strandokon, 70-90 cm-es vizekben játsszák a játékosok.

A Vasas és az Újpest NB1-es focistái csütörtökön öt órától bemutatófejelést tartanak az Óbudai Szabadidőparkban. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a játékot, és felhívja a figyelmet az első labdafejelő kupára, amelyet augusztus 19-én szintén az óbudai helyszínen rendeznek meg. A versenyre a csapatok a www.headball.hu oldalon nevezhetnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.