Füzetben vezették, hogy mennyit lopnak

Többtonnányi fémet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincsen egy engedély nélkül üzemelő fémtelepen – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 20. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban végzett rutinellenőrzéskor a pénzügyőrök mintegy három tonna vegyes fémhulladékot, alumíniumot, sárga- és vörösrezet, vasat foglaltak le – tájékoztatott Varga Zoltán, hozzátéve, hogy az illegálisan működő telep a megnyitását követően mindössze két napig működött. Mint kiderült, az ott dolgozók a fémek felvásárlásakor a látszatra is ügyeltek, minden egyes ügyletet füzetben vezettek, a fémet leadók pedig nyugtát kaptak.

Az ügyben engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység miatt indult eljárás, a bírság akár milliós nagyságrendű is lehet – közölte a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.