Gázspray miatt kiürítettek egy lakóházat Budapesten

A tűzoltók kiürítettek egy XIV. kerületi társasházat csütörtökön, miután a lakók szúrós, maró szagot éreztek.

MNO
2011. 08. 18. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Murai László, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: fél 12-kor riasztották őket, hogy Budapesten, a XIV. kerületi Mogyoródi út egy kétemeletes társasházának második emeletén a lakók szúrós, maró szagot éreznek. A kiérkező tűzoltók nyolc embert légzőálarcban hoztak ki a házból, köztük egy fekvő beteget. Két ember a saját lábán, álarc nélkül hagyta el az épületet. Sérülés nem történt , a mentőknek senkit nem kell kórházba szállítaniuk – tette hozzá.

A sajtóreferens azt mondta, valamelyik lakó egy gázspray-t próbált ki, és ez okozta a különös szagot. A vegyi felderítőcsoport is megállapította, hogy a levegőben nincs mérgező anyag – tette hozzá. A tűzoltók átvizsgálták az épületet és most ventilátorral szellőztetik a lépcsőházat. A lakók hamarosan visszatérhetnek otthonukba – mondta Murai László.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.