Görögország sokat rontott az eredményen

A világon egyik legjelentősebb befektetési és általános bank, a francia Société Générale szerdán 747 millió euró adózott eredményt jelentett a második negyedévről, 31,1 százalékkal kevesebbet a tavaly második negyedévi 1,084 milliárdnál. Az elemzők 993 millió eurót vártak.

MNO
2011. 08. 03. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvényesek ennél jobban járnak, mert a kisebbségi részesedések nélkül számított adózott eredmény csak 19,6 százalékkal csökkent, 737 millió euróra 916 millióhoz képest. A visszaesést a „vegyes” piaci környezetnek tulajdonították a beszámolóban. A rossz adósságokra való nettó tartalékolást 17,3 százalékkal, 1,185 milliárd euróra növelték az egy évvel korábbi 1,02 milliárdhoz képest.

Az eredményt adó után 268 millió eurós, adó előtt és kisebbségi részesedések nélkül 395 millió eurós leírás is terhelte görög államkötvények leírása miatt. Ezt már annak alapján számolták ki, hogy a magánbankok mennyivel járulnak hozzá a később, július 21-én elvileg elhatározott, második euróövezeti görög mentőprogramhoz.

Azt írták, már most látszik, hogy a jövő évre tervezett 6 milliárd eurós adózott eredményt „nehéz lesz” elérni. A nettó bankbevétel 6,503 milliárd euró volt a második negyedévben, 2,6 százalékkal kevesebb az egy évvel azelőtti 6,679 milliárdnál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.