Görögországban a vártnál is nagyobb a visszaesés

Az idén a vártnál nagyobb mértékben fog zsugorodni Görögország gazdasága – mondta pénteken az ország pénzügyminisztere egy rádióinterjúban.

MNO
2011. 08. 19. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Evangelosz Venizelosz szerint a hazai össztermék (GDP) várhatóan 4,5 százalékkal csökken az idén, míg korábban 3,8-3,9 százalékos visszaesést vártak. Mindamellett Venizelosz szerint nem készülnek újabb megszorításokra. „Ha az eddig megszavazott intézkedéseket végigvisszük, nem lesz szükség további megszorításokra” – mondta a pénzügyminiszter.

Venizelosz kitért a második mentőcsomagra is, amely szerinte október előtt nem áll össze, mivel minden kétoldalú megállapodást jóvá kell hagyniuk az érintett országok parlamentjeinek. A Finnországgal a pénzügyi biztosítékról kötött megállapodásról elmondta, hogy arról elvi döntés még a július 21-i euróövezeti csúcstalálkozón született. Finnország példáját követve Ausztria, Hollandia, Szlovénia és Szlovákia is pénzügyi biztosítékot kérne Görögországtól. Athén ugyanakkor jelezte: nem tárgyalnak más euróövezeti országokkal a finnhez hasonló megoldásról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.