Gyorsult az osztrák gazdaság

Egy százalékkal növekedett az osztrák hazai össztermék (GDP) az idei második negyedévben az első negyedévhez képest a WIFO gazdaságkutató intézet keddi gyorsjelentése szerint. Az év első három hónapjában még 0,8 százalék volt a növekedés.

MNO
2011. 08. 16. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WIFO rámutatott arra is, hogy a nemzetközi pénzpiaci bizonytalanságok miatt az osztrák vállalkozások kilátásai „egyre borúsabbak”. A tavalyi év azonos időszakához képest 3,7 százalékkal nőtt a GDP. Az első negyedév adata 4,2 százalékkal haladta meg a 2010-eset.

A növekedés hajtóereje ismét a külgazdaság volt, de ennek volumene lassuló ütemben bővült. Kisebb mértékben nőttek a beruházások is, mint az első negyedévben. A háztartások fogyasztása reálértéken mérve ismét 0,2 százalékkal nőtt annak ellenére is, hogy a magas infláció éreztette a hatását a reáljövedelmeken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.