Győzelemmel kezdett a Manchester United + Képek

<p>Az angol labdarúgó-bajnokság nyitányán 2-1-re nyert a West Bromwich otthonában a címvédő Manchester United, míg a francia és a német aranyérmes, a Lille és a Dortmund kikapott a hétvégi fordulóban. A Real Madrid–Barcelona spanyol Szuperkupa-döntő első mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget.</p>

Pintér Patrick
2011. 08. 15. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia, Premier League, 1. forduló

Egyetlen otthon játszó csapat sem tudott győzni az angol bajnokság rajtján, bár a Manchetser City könnyen változtathat ezen, hiszen a forduló záró mérkőzésén ma az újonc Swansea együttesét fogadja. A címvédő Manchester United küzdelmes mérkőzésen nyert a West Bromwich otthonában, a hazai csapatban Fülöp Márton tartalék volt, Gera Zoltán viszont sérülés miatt még a keretbe sem került be. A Vörös Ördögöknél Ashley Young győztes góllal mutatkozott be.

Nem tudott viszont nyerni az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool sem, az Ágyúsok a Newcastle (Kádár Tamást nem nevezték) vendégeként játszott 0-0-s döntetlent, mint ahogy a londoni Kékek is ezt tették a Stoke otthonában, míg a Pool a Sunderland ellen ért el 1-1-et az Anfield Roadon. Somogyi Csaba is kimaradt a Fulham csapatából, együttese 0-0-ra végzett az Aston Villával. Egyetlen magyarként Buzsáky Ákos játszott a Queens Park Rangersben, csereként, az újonccsapat hazai környezetben kapott egy négyest attól a Boltontól, amelynek kispadján ott ült Bogdán Ádám.

Eredmények:
Blackburn–Wolverhampton 1-2 (Formica, ill. S. Fletcher, Ward)
Fulham–Aston Villa 0-0
Liverpool–Sunderland 1-1 (Suárez, ill. S. Larsson)
Queens Park Rangers–Bolton 0-4 (Cahill, Gabbidon – öngól, Klasnic, Muamba)
Wigan–Ipswich 1-1 (Watson – 11-esből, ill. Hoolahan)
Newcastle–Arsenal 0-0
Stoke City–Chelsea 0-0
West Bromwich–Manchester United 1-2 (Long, ill. Rooney, A. Young)
A Manchester City–Swansea mérkőzést ma rendezik. A Tottenham–Everton találkozó elmaradt.


Franciaország, Ligue 1, 2. forduló

Még négy csapat százszázalékos a francia pontvadászatban a második forduló után: a hagyományosan jól rajtoló Toulouse, Caen, Saint-Étienn trióhoz csatlakozott a Montpellier is, amely nem kisebb bravúrt hajtott végre a hétvégén, minthogy legyőzte idegenben a legutóbbi bajnok Lille gárdáját. A Toulouse az újonc Dijón verte meg, a Caen a Sochaux stadionjából hozta el a három pontot, míg a Saint-Étienne az utolsó előtti percben lőtt Marchal-találattal kerekedett felül a Nancyn.

A 90. percben mentett pontot a Bordeaux a Lorient vendégeként, megszerezve ezzel idei első pontját, de a nyáron alaposan megerősített Paris SG-nek is van már egy egysége, amit a Rennes otthonából hozott el. A Marseille továbbra sem tudott nyerni, pedig most a félidőben már két góllal vezetett Auxerre-ben. Győzött az újonc Evian TG is, megszerezve ezzel története első sikerét a francia élvonalban.

Eredmények:
Lorient–Bordeaux 1-1 (Jouffré, ill. Henrique)
Lyon–Ajaccio 1-1 (López, ill. Sammaritano)
Rennes–Paris SG 1-1 (Pitroipa, ill. Gameiro)
Saint-Étienne–Nancy 1-0 (Marchal)
Sochaux–Caen 1-2 (Budebuz, ill. Hamouma, Frau)
Toulouse–Dijón 2-0 (Bulut, Machado – 11-esből)
Valenciennes–Brest 0-0
Auxerre–Marseille 2-2 (Traoré, Contout, ill. Rémy, A. Ayew)
Evian TG–Nice 1-0 (Helifa)
Lille–Montpellier 0-1 (Giroud)

Az élmezőny:
1. Toulouse 6 pont
2. Montpellier 6
3. Caen 6
4. Saint-Étienne 6
5. Rennes 4

A góllövőlistát a 2 gólos Traoré (Auxerre), López (Lyon), Rémy (Marseille), Giroud (Montpellier), Machado (Toulouse) vezeti.


Németország, Bundesliga I, 2. forduló

Két csapatra redukálódott a hibátlanok tábora a német bajnokság második fordulójában, eddig csak a Mainz és a Hannover tudta mindkét idei találkozóján besöpörni a 3-3 pontot. Stieber Zoltán most nem kapott lehetőséget a Mainzban, amely nélküle is nyert Freiburgban, a 96-osok pedig Nürnbergben győztek szintén 2-1-re. Mögöttük az éppen egymás ellen remiző Stuttgart és Mönchengladbach következik, előbbiben Hajnal Tamás kezdő volt, s 71 percet töltött a pályán.

Kikapott viszont a címvédő Dortmund a Hoffenheim otthonában, a Bayern München viszont kijavította múlt heti kisiklását, s Luiz Gustavo 91. percben szerzett szerencsés góljával nyert Wolfsburgban. Klaas Jan Huntelaar ért el elsőként mesterhármast az idényben, a Schalke csatára a Köln ellen 5-1-re emgnyert találkozón triplázott, s ezzel az augsburgi Möldersszel holtversenyben vezeti is a liga góllövőlistáját.

Eredmények:
Mönchengladbach–Stuttgart 1-1 (Daems – 11-esből, ill. Cacau)
Freiburg–Mainz 1-2 (Cissé, ill. Risse, Choupo-Moting)
Hamburg–Hertha BSC 2-2 (Petric – 11-esből, Szon Hjung Min, ill. Torun, Mijatovic)
Hoffenheim–Dortmund 1-0 (Salihovic)
Wolfsburg–Bayern München 0-1 (Luiz Gustavo)
Nürnberg–Hannover 1-2 (Pekhart, ill. Abdellaoue, Rausch – 11-esből)
Schalke–Köln 5-1 (Huntelaar 3, egyet 11-esből, Holtby, Raúl, ill. Podolski)
Kaiserslautern–Augsburg 1-1 (Shechter, ill. Mölders)
Leverkusen–Bremen 1-0 (Kadlec)

Az élmezőny:
1. Mainz 6 pont
2. Hannover 6
3. Stuttgart 4
4. Mönchengladbach 4
5. Wolfsburg 3

A góllövőlistát a 3 gólos Huntelaar (Schalke) és Mölders (Augsburg) vezeti.


Spanyolország, Szuperkupa-döntő, 1. mérkőzés

Gigantikus mérkőzéssel kezdődött el a spanyol labdarúgóidény, a kétmérkőzéses Szuperkupa első állomásán a Real Madrid és a Barcelona ütközete 2-2-es döntetlennel ért véget. A királyi gárda jutott előnyhöz az első félidő közepén Özil révén, ám Villa bombagóljával, valamint Messi szokásos szólótalálatával még a szünet előtt fordított a Barca. A második játékrész elején aztán Xabi Alonso egy szöglet után egyenlített, így még mindig kétesélyes a kupa kimenetele.

Real Madrid–Barcelona 2-2 (Özil, Xabi Alonso, ill. Villa, Messi)

(Fotók: Reuters)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.