Harmincöten meghaltak a szörnyű buszbalesetben

Lesodródott egy hegyi útról és felborult egy autóbusz a szombatra virradó éjjel Afganisztán déli részén; a szerencsétlenségben hivatalos közlés szerint 35 utas vesztette életét, köztük nők és gyermekek.

MNO
2011. 08. 20. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túlzsúfolt busz Kandahár tartományon át a fővárosba, Kabulba tartott. A sofőr a hegyi úton elvesztette uralmát a jármű felett. A busz felborult és negyven méteren át sodródott többször megpördülve a tengelye körül – mondta el Zalmai Ajubi, a tartományi kormányzat szóvivője. Közlése szerint a sérültek száma 27, és többen közülük válságos állapotban vannak.

A Kabul és Kandahár közötti országút, amely azután a nyugati Herát tartomány és az iráni határ felé folytatódik, a közép-ázsiai ország egyik legforgalmasabb útvonala, de egyben a legveszélyesebb is. A gyorsan hajtó, felelőtlenül vezető sofőrök okozta balesetek mellett a tálib lázadók is gyakorta helyeznek el aknákat és más robbanószerkezeteket az út mentén, hogy megtámadják a NATO és az afgán biztonsági erők gépkocsioszlopait, de támadásaikban rendre civilek is életüket vesztik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.