Három darabra tört a Boeing, tizenketten meghaltak

Leszállás közben dombnak csapódott egy Boeing 737-200 típusú utasszállító repülőgép helyi idő szerint szombaton Kanada északi részén; a balesetben 12 ember életét vesztette, hárman sérülésekkel túlélték a szerencsétlenséget – jelentette a helyi sajtó.

MNO
2011. 08. 21. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőgép – amely Yellowknife településről szállt föl 11 utassal és négyfős személyzettel a fedélzetén – szemtanúk szerint három darabra tört. Két felnőttet és egy gyereket mentettek ki élve az égő roncsok közül. Az egyik felnőtt állapota válságos. A baleset időpontjában sűrű köd volt a First Air légitársaság charterjáratának célállomása, az északi-sarkvidéki Resolute Bay repülőtere környékén.

A kisváros a zömmel az őslakos inuit (eszkimó) közösség lakta Nunavut tartományban található. A repülőgép mindkét fekete dobozát megtalálták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.