Hat nap után lehozták a tévétoronyról

Tűzoltókosárral segítették le kedden egy oklahomai tévétoronyról azt a mentális problémával küzdő fiatalembert, aki közel egy hete mászott föl a harmincméteres magasságba biztonsági őrök elől menekülve.

MNO
2011. 08. 17. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 esztendős férfit, aki az elmúlt napokban szinte semmit nem ivott, és nem is evett, azonnal kórházba szállították. Ha kiszáradt szervezete rendbe jön, egy mentális betegségekkel foglalkozó intézményben folytatják megfigyelését – közölte Leland Ashley, Tulsa város rendőrségének szóvivője.

A férfi múlt csütörtök óta tartózkodott a Clear Channel tévécsatorna fémcsövekből épült kommunikációs tornyán, a tűzoltók és a mentésben részt vevők ételt és italt is kínáltak neki, és megpróbálták rávenni, hogy lejöjjön, de minden kísérletet visszautasított. A csupán sortot viselő ember kedden fogadott el először egy kis vizet.

A televízió rögzítette, amikor kedden késő délután végre hajlandó volt beszállni a tűzoltólétra tetején lévő kosárba. Ashley szerint erőszakkal nem lehetett volna lehozni, és hálót sem lehetett kifeszíteni a torony alatt, hogy felfogják, ha esetleg lezuhanna.

A Clear Channel szóvivője elmondta: a vállalat alkalmazottai csütörtökön reggel találták a férfit egy tiltott területen, és amikor a biztonsági őrök üldözőbe vették, felmenekült a toronyra. A rendőrség szerint legfeljebb birtokháborítás miatt vonhatják felelősségre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.