Hatalmas füst Veszprémben, több tucat tűzoltó küzd a lángokkal + Kép

Egy kétezer négyzetméteres fröccsöntőüzem és annak nikecell szigetelésű tetőzete ég Veszprémben a Videoton Ipari Parkban – tájékoztatott Alföldi Ferenc, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

MNO
2011. 08. 17. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltóság korábban azt közölte, hogy egy nikecellgyár gyulladt ki. A katasztrófavédelem ügyeletese elmondta, hogy a hatalmas üzemcsarnok vas tetőszerkezete leszakadt.

A környéket sűrű fekete füst borítja, és kellemetlen szag terjeng – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A tűzoltóság méri készülékeivel a levegőbe került gázok, gőzök és a füst összetételét, egyelőre nincs határérték feletti mérgező koncentráció. A rendőrök az ipari park elől mindenkit elküldenek, elterjedt ugyanis, hogy veszélyes anyag kerülhetett a levegőbe.



Fotó: Lánchíd Rádió

Felmerült, hogy a Veszprém és Csopak közötti utat lezárja a rendőrség. Az úton nagy a torlódás, rendőrök irányítják a forgalmat az ipari park előtti útszakaszon. A helyszínre folyamatosan érkeznek a szirénázó tűzoltóautók. Jelenleg 15 járműfecskendő, hat vízszállító autó és mintegy 50-60 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat. A vizet azért kell a helyszínre szállítani, mert az üzem területén nincs lehetőség vízvételre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.