Hatalmas munka vár még ránk + Videó + Képriport

Sokat végeztünk, de hatalmas munka vár még ránk a honvédség és az egész ország megújításában – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton a tisztavatáson, a budapesti Hősök terén.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/804640" target="_blank"><strong>• Ínycsiklandozó finomságok várják a Duna-parton </strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/804637" target="_blank"><strong>• „Nem vagyunk kevesebbek, mint elődeink”</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/804626" target="_blank"><strong>• Jól sikerült a nemzet kenyere </strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/804615" target="_blank"><strong>• „A Gyurcsány-féle vad, úri tatárok szétdúlták az országot”</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/804608" target="_blank"><strong>• A keleti keresztények sokkal több segítséget érdemelnének </strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/804607" target="_blank"><strong>• Lázár: A keresztény érték ma is vezérlő csillag</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/804603" target="_blank"><strong>• Állami kitüntetéseket adott át Navracsics Tibor </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804592" target="_blank"><strong>• Az ország lobogójának felvonásával kezdődött az ünnepség + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 08. 20. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter szerint a honvédség megújításában az előző két kormány által hátrahagyott anyagi és morális örökség ellenére hatalmas lépéseket tettek előre. Ma már kétezer önkéntes tartalékos katona van, felállították a koronaőrséget, a Ludovika zászlóaljat, és nemsokára megnyitja kapuit a közszolgálati egyetem, amely átjárást biztosít a közszolgálati pálya különböző részei között – sorolta a miniszter.

Hende Csaba kiemelte, hogy a katonák az elmúlt évben minden éles helyzetben megállták a helyüket: az árvízi védekezésben, a kolontári iszapkatasztrófában és a külföldi missziókban. Szólt arról is, hogy a rendkívül szűkös anyagi körülmények között előkészítik mindazon fejlesztéseket, amelyek a katonai képességek megőrzéséhez szükségesek, ehhez pedig elengedhetetlen a hazai hadiipar újjáélesztése.

Az avatáson hatvanegy hallgató tette le a katonai esküt, amelynek aláírt példányát átadták Schmitt Pál köztársasági elnöknek. Az eskü elmondása után a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztek kardrántással és a „hazáért mindhalálig” felkiáltással fejezték be a ceremóniát. Az ünnepélyes esküt követően megkoszorúzták a Magyar Hősök Emlékkövét. Az ifjú tiszteket a Magyar Honvédség harci helikopterei, csapatszállító és vadászrepülőgépei a Hősök tere feletti kötelékrepüléssel köszöntötték.

Schmitt: A honvédelem ismét az lehet, amire született

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a katonáknak ma új feladatuk van: a honvédségnek kell hazaszeretetből új lelkületet adnia az országnak. Az államfő szombaton, a Hősök terén tartott tisztavatáson elmondott beszédében hangsúlyozta, ez az új lelkület azt jelenti, hogy a honvédelem ismét az lehet, amire született. A haza védelme ugyanis több mint hadászat és fegyver kérdése, a hazát „védeni kell minden olyan veszedelemtől, amely ártalmára van, amely pusztítja, porlasztja, gyengíti” – fogalmazott. Kiemelte: a magyar nemzet mindig kellő számban és szellemben állított ki katonákat, küldött bátor vitézeket a hon védelmére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.