Hatalmas támogatásból valósul meg a fejlesztés

Kishajókikötőt és ökoturisztikai látogatóközpontot építenek Nagykörűben a Tisza-menti község idegenforgalmi kínálatának bővítésére. A fejlesztéshez az önkormányzat 192,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert uniós forrásból az Észak-alföldi regionális operatív program versenyképes turisztikai termékekre kiírt pályázatán – közölte Mészáros Ildikó, a projekt menedzsere hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 22. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A projekt teljes költsége több mint 301 millió forint, a tervezett látogatóközpontot 300 négyzetméteren alakítják ki, míg a kikötő 46 kishajó fogadására és kiszolgálására lesz alkalmas.

A tiszai vízi turizmusnak jelenleg is keresett állomása a cseresznyéséről ismert falu, de létesítmény híján csak az átmenő forgalom jelenik meg a településen. A kikötő révén Nagykörű bekapcsolódhat a Tiszához kötődő turisztikai események fogadóhelyszínei közé. Ilyen lehet a nemzetközi Tisza-túra vagy a szintén nemzetközi Big Jump, amely 22 országban 31 folyó mentén zajlik nagy látogatottsággal – mondta Mészáros Ildikó.

A 200 millió forintba kerülő és 50 százalékos támogatottságot élvező kikötő kivitelezése a közművek hamarosan befejeződő kiépítésénél tart. Hozzákezdtek a lépcső cölöpözéséhez, és a vízi létesítmények gyártása is folyik.

A kishajókikötőhöz vezető utak mentén parkolókat alakítanak ki, míg a partra többek között vizesblokknak helyet adó, valamint információs és egészségügyi konténert telepítenek.

A beruházás tervezett befejezési határideje 2011. december 31.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.