Hegyeshalomnál fogták el az illegális migránsokat

Három iraki, három afgán és egy szír állampolgárt akart Ausztriába vinni illegálisan egy magyar nő az általa vezetett mikrobuszban, a járművet az M1-es autópályán, a határ közelében tartóztatták fel szerdán a határrendészek – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MNO
2011. 08. 03. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsok meghallgatásuk során elmondták, hogy Törökországból egy kamion szállította őket a magyar határig. A zöldhatárt feltehetőleg Szerbia felől, éjszaka lépték át, majd Baján beszálltak a mikrobuszba. Úti célként Bécset nevezték meg – mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kálmán Gabriella közölte: a külföldi állampolgárok az ellenőrzés során sem a jogszerű tartózkodást, sem pedig a továbbutazás feltételeit nem tudták igazolni, fényképes okmánnyal nem rendelkeztek. A külföldiek ellen idegenrendészeti eljárást, a gépkocsit vezető pécsi nő ellen pedig embercsempészés miatt büntetőeljárást kezdeményezett a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság – tette hozzá a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.