Hiába menekültek, fegyverrel lőtt rájuk, majd leszúrta őket

Egy elszámolási vita miatt, késsel ölt meg egy férfi két embert péntek délelőtt a főváros XVI. kerületében, majd elmenekült és a lakásában öngyilkos lett – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/803096" target="_blank"><strong>• Megölte két üzlettársát, elmenekült, majd felakasztotta magát</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Katalin Fanni tájékoztatása szerint a támadó a késsel egy 53 éves és egy 60 éves férfit sebesített meg a pékségnél, a Béla utcában; a két ember azonnal meghalt. A tettes elmenekült és fóti lakásában öngyilkos lett. A rendőrség a támadó halálát közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, míg a XVI. kerületi gyilkosság miatt több emberen elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást – tette hozzá a szóvivő.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese egy más témában tartott korábbi sajtótájékoztatón azt mondta: a XVI. kerületi pékségben vita alakult ki az üzletfelek között, eközben „kés és fegyver is előkerült”. A tettes elmenekült az élettársával, de nem sokkal később Fóti úti lakásában felakasztotta magát – tette hozzá. Közlése szerint mind az elkövető, mind a sértettek magyar állampolgárok voltak, a tettes élettársát jelenleg kihallgatják.

A távirati irodának egy férfi, aki a két áldozatot és a feltételezett elkövetőt is ismerte, azt mondta, hogy a vita során a támadó elővett egy pisztolyt, amely elsült, és a férfi megsebezte magát. A két későbbi áldozat elfutott a helyszínről, de a férfi autóval utánuk ment, és mindkettőjüket leszúrta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.