Hódít a percalapú autóbérlés

Közel kétszeresére növelte nyereségét az idei első félévben a Sixt, elsősorban annak köszönhetően, hogy az üzleti utakra is egyre többen bérelt autóval mennek.

MNO
2011. 08. 22. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország legnagyobb autókölcsönzője 50,2 millió euró profitra tett szert adózás után az egy évvel korábbi 25,7 milliót követően. A bevétel árnyalatnyit csökkent, 0,5 százalékkal 756 millió euróra, főként amiatt, hogy a lízingnél a hagyományos bérléshez képest visszaesett a forgalom.

A társaság vezetése óvatosan nyilatkozott a második félév kilátásairól a megnövekedett gazdasági kockázatok miatt, mindamellett arra számítanak, hogy az idén is elérik a tavalyi 102 millió eurós adózás előtti eredményt.

Javítja a társaság eredményeit az idén tavasszal indult DriveNow elnevezésű program is, amely egyre népszerűbb: több mint négyezren élnek az autómegosztás (carsharing) néven ismert üzleti modell adta lehetőségekkel. Az ügyfelek percenként 29 centért bérelhetnek 1-es BMW-t és Minit, egyelőre még csak Münchenben, de szeptembertől már Berlinben is beindul az effajta kölcsönzés.

A tervek szerint 2020-ra világszerte 1 millió ügyfelet szolgál majd ki a DriveNow. A közösségi kerékpárkölcsönző rendszerekhez hasonló módon működő szolgáltatás lényege, hogy a város teljes területén rendelkezésre állnak gépkocsik, amelyek használatáért percalapú díjat szednek. A regisztrált ügyfél egyszerűen beszáll, elindul és elintézi mindazt, amihez kell a kocsi, majd amikor már nincsen szüksége rá, egyszerűen otthagyja bármelyik nyilvános parkolóhelyen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.