Huszonnyolc drogos bukott le a Szigeten

Kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt huszonnyolc embert fogtak el a rendőrök az idei Sziget fesztiválon – írta a rendőrség kedden a honlapján.

MNO
2011. 08. 16. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a lefoglalt drogok összértéke több millió forint; a rendőrök találtak kábítószerrel átitatott bélyegeket, tablettákat és növényi származékot is. Az egyik elfogott terjesztő például egy civil ruhás rendőrnek kínált előre adagolt kábítószert, egy másik pedig a saját ruháján viselte „cégtábláját”, „Vetted? Köszi” feliratú pólóban járta a szigetet és kereskedett „zöld növényi származékkal” – olvasható a Police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság összesen 321, a szigeten elkövetett bűncselekményről szerzett tudomást; ebből 121 zseblopás volt, 139 esetben sátrat fosztottak ki. Idén sem gépkocsilopás, sem gépkocsifeltörés miatt nem tettek feljelentést – fűzték hozzá.

A közlemény szerint ötvenkilenc emberrel szemben kellett „személyi szabadságot korlátozó intézkedést” alkalmazni. A fesztiválon összesen ezer rendőr teljesített szolgálatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.