Idén immáron nagykorúvá érik a Sziget

Elkezdődött a Sziget, és bár a mínusz egyedik, valamint a Prince koncertjét bemutató nulladik napon már túl vagyunk, hivatalosan csak ma van az első napja az augusztus 15-ig tartó rendezvénynek. Maga a fesztivál a már jól megszokott helyszínen, a magyar főváros közepén várja a világ fesztiválszerető közönségét. A sztárok pedig idén sem hiányozhatnak színpadjairól.

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén az egyedi helyszín mellett a Sziget kínálata is egyedi lesz, ugyanis a fesztivál többtucatnyi helyszínén a zenei előadók mellett sok-sok egyéb kulturális program, így például utcaszínház és cirkusz, mozgásszínház és kiállítás is csábítja a fiatalokat.
De hogy maradjunk csak a sztároknál, emeljük ki a rendezvény legnevesebb fellépőit. Ezek között az idei évben ott lesz mások mellett – és tényleg csak a teljesség igénye nélkül – a Egyesült Királyságból érkező Kasabian, Dizzee Rascal, Kaiser Chiefs és Manic Street Preachers, valamint az Egyesült Államokból hozzánk látogató Interpol. Míg ez utóbbiak a pop-rock nagyszínpadot uralják, addig a Pesti Est világzenei nagyszínpadára felléphet többek között a filmzenéiről ismert Goran Bregovic, a Kiss Tiborral, a Quimby frontemberével közösen színpadra lépő Csík zenekar, valamint Lajkó Félix és zenekara. A rock-metal nagyszínpadon olyan nagy nevű zenekarok tűnnek fel, mint az Egyesült Királyságból érkező Motörhead és a fémzene isteneként számon tartott Judas Priest, vagy éppen jó öreg magyarként a Tankcsapda. Az MR2-Petőfi rádió magyar nagyszínpadát sem szabad figyelmen kívül hagyni, itt ugyanis többek között a Quimby, a Kiscsillag, a 30Y, a Ladánybene 27, a The Carbonfools, a Budapest Bár, a Belmondo és a Heaven Street Seven lép a közönség elé.
Info: www.sziget.hu/fesztival

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.