Időjárás-jelentésre váltó rádiót találtak fel

Olyan rádiókészüléket találtak fel kínai szakemberek, amely magától vált az időjárás-jelentésre – jelentette csütörtökön a helyi média.

MNO
2011. 08. 11. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A készülék automatikusan arra az állomásra áll rá, ahol időjárás-jelentést sugároznak, ráadásul magától bekapcsol, ha az időjárás-jelentés idejére még nem helyezték működésbe. A rádiót azoknak fejlesztették ki, akik Kína eldugott vidékein élnek – például pásztoroknak. A berendezés a falvaktól és városoktól távol élőket hivatott figyelmeztetni a természeti katasztrófákra.

A készülék hangrögzítésre is alkalmas, így annyiszor hallgathatják meg a meteorológiai előrejelzést, ahányszor csak akarják. A fejlesztés három évbe tellett, mostanra azonban már megkezdődött a sorozatgyártás. Az első készülékek Belső-Mongóliában kerülnek forgalomba, majd fokozatosan ellátják az ország többi térségét is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.