Interneten lehet ellenőrizni a szociális intézetek engedélyeit

Elindította a szociális ágazati portált a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakterületen dolgozók számára egyetlen weboldalon teszi elérhetővé a szükséges információkat – mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Nyitrai Imre, a szaktárca szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802934" target="_blank"><strong>• Nagyobb eséllyel válhatnak a társadalom teljes jogú tagjaivá</strong></a>

MNO
2011. 08. 18. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12 millió forintos, uniós források bevonásával megvalósult informatikai fejlesztés része a két éve indított központi szociális információs fejlesztéseket támogató kiemelt projektnek, amelynek összköltsége megközelíti az 1,28 milliárd forintot. A fejlesztés központilag működtetett, könnyen átlátható portálon teszi elérhetővé a szakterületen dolgozók számára az információkat, a lakosságnak pedig a szociális ellátásokról, a szolgáltatások elérhetőségéről ad tájékoztatást.

A lakosság, a szociális intézmények fenntartói, az önkormányzatok, a szociális szakemberek és a hatóságok a www.szocialisportal.hu weboldalon kaphatnak pontos tájékoztatást. A portál segítségével az érdeklődők azt is ellenőrizhetik, hogy egy adott szociális intézménynek van-e megfelelő engedélye az általa kínált szociális szolgáltatás, például egy idősotthon működtetéséhez.

A szaktárca tervei között szerepel, hogy a jelenlegi papíralapú adatbejelentésről 2012 januárjától elektronikus rögzítésre térjenek át – mondta a helyettes államtitkár. Nyitrai Imre szerint így valóban naprakész információkat kaphatnak az érdeklődők a szociális intézményekről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.