Ismét elutasították a volt kormányfő szabadlábra helyezését

Újból elutasította pénteken az illetékes kijevi bíróság Julija Timosenko hivatali visszaéléssel vádolt volt ukrán kormányfő fellebbezését a bíróság egy héttel ezelőtti döntése ellen, amellyel a politikus házi őrizetét előzetes letartóztatásra változtatták. A volt miniszterelnök védőügyvédje legutóbb csütörtökön, akkor már ötödször nyújtott be sikertelenül hasonló kérelmet.<br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802901"><br /><strong>• Timosenko-per: bekérették a párizsi ukrán nagykövetet </strong><br /></a><a href="http://www.mno.hu/portal/802738" target="_blank"><strong>• Őrizetben marad a volt kormányfő</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Timosenkót a bírósági eljárás szabályainak megsértése miatt vették őrizetbe a múlt héten, augusztus 5-én. A volt kormányfő nem volt például hajlandó felállni a székéből az ügy egyik tárgyalásán, amikor a bíró erre szólította fel. Timosenko azt mondta, ezzel tiltakozott az ellene szerinte politikai okokból indított per ellen.

A kijevi bíróság azzal indokolta a szabadlábra helyezési kérelem elutasítását, hogy az ukrán jogban nem lehet fellebbezni a megelőzést szolgáló bírósági intézkedések ellen. Timosenko ügyvédje kijelentette, a döntés ellen a legfelsőbb bíróságon fognak panaszt emelni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.