Kampány folyik a hadsereg ellen?

A pakisztáni hadsereg az ellene szóló lejárató kampánynak nevezte a Financial Times (FT) című tekintélyes londoni napilap cikkét, amely szerint Iszlámábád lehetővé tette kínai mérnököknek, hogy tanulmányozzák az Oszama bin Laden terroristavezér elleni májusi kommandós akcióban Pakisztánban lezuhant amerikai harci helikoptert.

MNO
2011. 08. 15. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés minden alapot nélkülöz, a pakisztáni hadsereg elleni kampány része – reagált a vasárnap megjelent cikkre a pakisztáni hadsereg szóvivője. A Bin Laden elleni akcióban részt vett két speciális Blackhawk helikopter, és az egyik az akció közben lezuhant. A kommandósok kénytelenek voltak a helyszínen hagyni a roncsokat, mert már nem volt idejük rá, hogy megsemmisítsék.

Az FT egy magas beosztású amerikai kormányzati tisztségviselőre hivatkozott a cikkben, amelyben leírta, hogy a Kínával jó kapcsolatokat ápoló Pakisztán megengedte kínai katonai mérnököknek, hogy fényképeket készítsenek a roncsról és mintát vegyenek különleges burkolatából, amely láthatatlanná teszi a gépet a radarok számára. Az FT által idézett amerikai tisztségviselő szerint „nehéz megmondani”, milyen hasznosak lehettek az esetleg így megszerzett információk Kínának. Pakisztán később visszajuttatta az amerikai hadseregnek a helikopter roncsait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.