Kanadában mutatják be az új Márai-filmet

A Montreal World Film Festival programján mutatkozik be Sipos József új Márai-adaptációja, a Kaland című regény alapján készült film.

MNO
2011. 08. 10. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A premieren részt vesz a rendező-forgatókönyvíró Sipos József, valamint a főszereplők közül Gerd Böckmann német színész. A romantikus drámát négyszer vetítik az augusztus 18. és 24. között zajló fesztiválon – közölte a produkció képviselője. A Kaland forgatása 20 napig tartott, januárban ért véget. A rendező nem először alkalmazza filmre Márai Sándor egy munkáját, az ő nevéhez fűződik az Eszter hagyatéka című film is.

A hamarosan bemutatkozó alkotásban Böckmann mellett Marozsán Erika és Csányi Sándor játssza a főszerepet, de feltűnik a vásznon Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Eperjes Károly, Szilágyi Tibor, Moór Marianna, Pogány Judit és Tordai Teri is.

A rendező-producer korábban felidézte, hogy a második világháború előtt játszódó történet középpontjában Kádár Péter professzor áll, akinek élete épp akkor hullik darabokra, amikor kinevezik az egyik legnevesebb klinika vezetőjévé. Fogadott fia, Zoltán ugyanis épp szökni készül a doktor gyönyörű feleségével, Annával.

A film operatőre és társ-forgatókönyvírója Gózon Francisco, az ő nevéhez számos játékfilm, többek közt az Iszka utazása című alkotás is kötődik. A zeneszerző Berkes Gábor, a betétdalt Ambrus Rita énekli. A Kaland magyarországi bemutatóját a forgalmazó PCN Film 2011. október 20-ra tervezi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.