Kanadai kapitánya lett a hokiválogatottnak

A kanadai Ted Nolant nevezték ki a lett jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának. Az 53 éves szakember elődjével, Olegs Znaroksszal azok után nem hosszabbítottak szerződést, hogy a csapat csak a 13. helyen végzett a májusi világbajnokságon.

MNO
2011. 08. 03. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nolan korábban dolgozott az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Buffalo Sabres és New York Islanders együttesénél, 1997-ben pedig őt választották az év edzőjének. Az elmúlt két évben az NHL-tartalékbajnokságában szerepelő Rochester Americans alelnöke volt.

Amint a nemzetközi szövetség (IIHF) honlapján megjegyzi: a lett válogatottnak utoljára még 1939-ben, vagyis a második világháború előtt volt észak-amerikai kapitánya a kanadai Larry Marsh személyében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.