Kártalanítana a pécsi önkormányzat

A pécsi önkormányzat 45 millió forintot fizetne azoknak a helyi vállalkozóknak, akiknek a tavalyi Európa kulturális fővárosa program (EKF) beruházásai miatt időlegesen be kellett zárniuk üzleteiket – adta hírül az Új Dunántúl Napló hétfőn.

MNO
2011. 08. 22. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A város pénzügyi bizottsága szerdán tárgyalhatja azt a szakértői jelentést, amely megállapítja, hányan érintettek a kártalanításban, és mekkora összeg jár nekik. Ez alapján az önkormányzat 38 vállalkozónak és cégnek összesen 45 millió forintot fizetne ki. A legalacsonyabb összeg 30 ezer forint, a legmagasabb meghaladja az 5 millió forintot.

Eddig 34 érintett fogadta el a felkínált összeget, ketten még nem nyilatkoztak. Kártalanítási igényt 122-en nyújtottak be, az igényelt összeg meghaladta a 123 millió forintot, így számítani lehet arra, hogy a kimaradók peres eljárásokat kezdeményeznek – olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.