Kártérítést követel a petárdával megdobott kapus

Kártérítést követel a Rapid Wien és az Austria Wien labdarúgókluboktól a kapus Georg Koch, aki 2009 márciusában azért vonult vissza, mert maradandó egészségkárosodást okozott neki, hogy 2008 augusztusában – a két együttes összecsapásán – az Austria szurkolói megdobták egy petárdával.

MNO
2011. 08. 19. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kurier napilap pénteken azt írta, a német hálóőr a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közbenjárásával 912 ezer euróról szóló keresetet nyújtott be a két egyesület ellen. Koch azért követel ennyi pénzt, mert a támadás következtében halláskárosodást szenvedett és a mai napig egyensúlyproblémákkal küzd.

A FIFA megerősítette, hogy a korábban a Rapidban védő Koch benyújtotta kártérítési igényét, a nemzetközi szervezet ugyanakkor további részleteket nem közölt az üggyel kapcsolatban.

Koch pályafutása során élvonalbeli és másodosztályú német csapatokban is szerepelt, de megfordult a holland PSV Eindhovenben, valamint a horvát Dinamo Zagrebben is. Elmondása szerint egészségügyi problémái egyértelműen az Austria drukkereinek petárdás akciójára vezethetők vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.