Kedvező hírek az amerikai gazdaságban

A várakozásokat meghaladóan nőtt júliusban az ipari termelés az Egyesült Államokban: a Fed kedden nyilvánosságra hozott adatai szerint 0,9 százalékkal bővült az elemzők által várt 0,6 százalék helyett.

MNO
2011. 08. 16. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júniusban még 0,2 százalékkal nőtt az amerikai ipar teljesítménye. Szakértők várakozásai szerint a termelési kapacitások átlagos kihasználtsága 76,7 százalékról 77 százalékra nőtt júliusban, a tényleges adat azonban e tekintetben is jobban alakult az elemzők által vártnál: 77,5 százalékra emelkedett.

Az ipari adat javíthatja a piacok hangulatát, párhuzamosan a megkezdett lakásépítések júliusra vonatkozó mutatóival. Utóbbi is a várakozásoknál jobban alakult; azt mutatta, hogy az ingatlanépítések az év hetedik hónapjában a várakozásoknál kevésbé csökkentek: csupán 1,5 százalékkal mérséklődtek, éves szinten 604 ezerre a júniusi, lefelé módosított 613 ezerről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.