Kék foltok jelentek meg Timosenkón

Az előzetes őrizetben lévő Julija Timosenko volt ukrán kormányfő csütörtöki tárgyalásán azt kérte, hogy engedjenek be hozzá a fogdába olyan orvost, akiben megbízik, mert súlyosan megromlott az egészségi állapota.

MNO
2011. 08. 18. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Timosenko ügyvédje, Jurij Szuhov emlékeztetett rá, hogy beadta a kérelmet orvosi vizsgálatra. „Aggasztó jelek tapasztalhatók, amelyeket nem lehet az ismert betegségek tüneteivel magyarázni” – mondta az ügyvéd. Rogyion Kirejev bíró közölte, hogy Timosenkónak már felajánlották, hogy megvizsgálja a fogda orvosa, amit a vádlott elutasított.

Olekszandr Turcsinov, Timosenko közeli munkatársa csütörtökön a bíróság udvarán újságíróknak azt mondta, hogy az ellenzéki vezető állapota szerdán jelentősen romlott, a politikus testén érthetetlen okokból erek megpattanására jellemző kék foltok jelentek meg. Julija Timosenkót az ukrán főügyészség hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolja. Augusztus 5-én vették őrizetbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.