Kenyérünnepre invitálnak

Kenyérünnepre invitálják a látogatókat augusztus 20-án Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre: az egész napos rendezvényen a csépléstől az új kenyér sütéséig kísérhetik végig a gabona útját az érdeklődők.

MNO
2011. 08. 17. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délelőtt tíz órától kezdődő A szemtől a lisztig című bemutató keretében az őrlés, a darálás és a szemtisztítás fortélyaival lehet megismerkedni a múzeumfalu matolcsi szárazmalmában. Ezzel az eseménnyel szeretnénk a gabona útját végigjáratni az olyan városi emberekkel is, akik a kenyeret csak a boltból ismerik – mondta el Páll István igazgató az MTI-nek.

Tizenegy órától a Szivárvány Bábszínház szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat a Csizmás Kandúr című előadásával. A program keretében szabadtéri református hálaadó istentiszteletet tartanak a múzeumfalu központjában, emellett a vendégek megízlelhetik az anarcsi ház kemencéjében sült friss kenyeret is.

Az ünnepre való tekintettel ingyenesen látogatható rendezvényen kézművesbemutatókkal, lovaglással, szekerezéssel és íjászattal várják a remélhetőleg nagyszámú közönséget. Páll István becslése szerint jó idő esetén szombaton akár 1500 ember is ellátogathat a sóstógyógyfürdői látványosságba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.