Kényszerleszállás Fonyódnál

Kényszerleszállást hajtott végre egy egyszemélyes kisrepülőgép szombat délután Fonyód mellett – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 20. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínen tartózkodó sajtóreferense a balesetről adott korábbi tájékoztatást – amely szerint egyszemélyes kisgép szállt le Fonyód mellett – annyiban pontosította, hogy a gépen, amelyet egy osztrák férfi vezetett, utasként egy nő is volt. Mindketten sértetlenül szálltak ki a kényszerleszálláskor felborult repülőből – tette hozzá.

A Kit-Fox típusú ultrakönnyű repülőgép Fonyódtól mintegy háromszáz méterre, egy torzsásra vágott nádas területen landolt. A szlovák felségjelzésű gép az osztrák férfi tulajdona – közölte a sajtóreferens, hozzátéve, hogy a pilóta már jelezte, gondoskodik a gép elszállításáról. Molnár Sándor Somogy megyei katasztrófavédelmi ügyeletes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyszínre riasztott marcali és balatonboglári tűzoltók áramtalanították a kisrepülőt és megakadályozták az üzemanyag elfolyását. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.