„Kerékjegyeket” bocsátanak ki

Civil adományokból tervez tájékoztató táblákat kihelyezni a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Tata és Tatabánya közötti kerékpárútra.

MNO
2011. 08. 10. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszáz és ötszáz forintos „kerékjegyeket” bocsát ki a szövetség. A befolyó pénzből olyan információs táblák kerülnének a hét kilométeres kerékpárútra, amelyek a természeti értékekre hívják fel a figyelmet. A szövetség útjelzőket is állítana, amelyek az új nyomvonalra irányítanak – mondta a szervezet elnöke szerdán. Horváthy Lóránt emlékeztetett: az Által-ér völgyében vezető út nemzetközi madárvédelmi területen keresztül halad.

A kerékpárút félmilliárd forintos költségét pályázaton nyerte el a két település és a köztük fekvő Vértesszőlős önkormányzata, a beruházásnak 2012 végére kell elkészülnie. A nyomvonal a tatai Öreg-tóba ömlő Által-ér völgyében húzódik. Tata 35 millió forint saját forrással járul hozzá a fejlesztéshez, mert az út egy része a város belterületén halad, és ennek megvalósításához a pályázat nem ad forrást.

A három település között jelenleg csak az 1-es úton lehet kerékpárral közlekedni, ez azonban az erős emelkedők és a jelentős forgalom miatt nem biztonságos. A főút mellett nem lehet kerékpársávot létrehozni, mert a nyomvonalon vasúti felüljáró is van. Az új kerékpárutat a felmérések szerint 2200 ember használja majd naponta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.