Kétmeccses eltiltást kapott Wenger

Újabb két mérkőzésre szóló eltiltást kapott az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságától Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, mert megszegte a korábbi eltiltásával járó korlátozásokat csapata múlt keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Az ítélet nem jogerős, az angol klub fellebbezést fontolgat. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/804522" target="_blank"><strong>• Meghosszabbíthatják Arsene Wenger eltiltását</strong></a>

MNO
2011. 08. 22. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wenger az Udinese ellen 1–0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét.

A szakember azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált, SMS-eket küldött a kispadon őt helyettesítő Boro Primorac másodedzőnek, s ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

„Az UEFA fegyelmi szabályzata kimondja, hogy az eltiltott vezetőedző semmilyen formában nem kommunikálhat csapata tagjaival a mérkőzés alatt, s kizárólag a lelátóról követheti a játékot” – áll az európai szövetség közleményében, amely szerint az UEFA illetékesei a félidőben figyelmeztették Wengert.

A 61 esztendős szakvezető múlt kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, az ő értelmezésében mindenben az előírások szerint cselekedett. A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.