Kicsit több a munkanélküli Borsodban

Kismértékben nőtt a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében júliusban, ezzel megállt a márciustól tartó csökkenés – olvasható ki a megyei kormányhivatal munkaügyi központja adataiból.

MNO
2011. 08. 15. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év hetedik hónapjában 66,4 ezer regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, 780-nal többet, mint júniusban. Az állástalanok száma májusban 67,5 ezer, áprilisban 72,4 ezer volt, márciusban meghaladta a 78 ezret, februárban pedig a nyolcvanezret. A regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb az országban, ez 22,5 százalékot tett ki.

A regisztrált munkanélküliek közül 30 ezer embernek alacsony, míg 33 ezernek középfokú iskolai végzettsége volt. A pályakezdők száma meghaladta a nyolcezret, 1165-tel voltak többen, mint júniusban.

A munkaügyi kirendeltségekhez a munkaadók mintegy 11 ezer álláshelyet jelentettek be júliusban, ez 815-tel volt kevesebb, mint júniusban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.