Kifizették a váltságdíjat, elengedték őket

Szomáliai kalózok két hajót engedtek el hétfőn, miután tulajdonosaik kifizették a követelt váltságdíjat.

MNO
2011. 08. 15. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sinin nevű, 52 466 tonnás máltai teherhajót, amelyen 22 ember szolgál, idén februárban, az Arab-tenger északi részén foglalták el, a másik hajót, egy iráni tulajdonban lévőt pedig még tavaly rohanták le a tengeri rablók, fogságba ejtve 21 fős legénységét.

A váltságdíj nagyságát egyik hajó esetében se közölték. Tavaly az átlagos összeg, amit egy-egy visszaszerzett hajóért a tulajdonosai kifizettek, 5,4 millió dollár volt.

A szomáliai kalózok, akiknek jelenleg 52 elfoglalt hajó van a birtokában, s több mint 570 embert tartanak fogva, hajók és rakományuk eltulajdonításával évente 7-12 milliárd dolláros kárt okoznak a világgazdaságnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.