Kimentették a kőfejtőben rekedt párt

A nehéz terepviszonyok miatt a riasztástól számított több mint két óra elteltével tudták felszínre hozni szerda este a tűzoltók a márianosztrai kőfejtőben rekedt párt – közölte a váci tűzoltóság parancsnoka csütörtökön. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804162"><strong>• Kőfejtőben rekedt a pár, tart a mentés</strong></a>

MNO
2011. 08. 18. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettesének előző esti tájékoztatása szerint a férfi és a nő mintegy harminc méter mélységig mászott le egy rézsűn a márianosztrai kőfejtőben, majd elakadtak: se visszafelé, se még lejjebb nem tudtak elindulni, egy párkányon állva várták a segítséget. A váci tűzoltók a rendőrség riasztását követően megkezdték a mentést.

Ürmös Károly, a városi tűzoltóság parancsnoka az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a riasztás este fél nyolc után futott be hozzájuk. A nehéz terepviszonyok miatt a tűzoltó autótól a baleset helyszínéig hat tűzoltójuknak két kilométert kellett gyalogolniuk, majd a 200 méteres mélység felső egyharmadánál rekedt fiatal párhoz mentőkötelekkel, mászóövekkel jutottak le.

A váciak saját eszközeikkel, részben alpintechnikát alkalmazva, egyenként húzták ki a két fiatalt, akik közül a férfi könnyű, karcolásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett még lefelé menet – tette hozzá a parancsnok. Az egyelőre nem derült ki, hogy miért másztak le a kőfejtőbe – mondta Ürmös Károly.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.